Oppervlakken afwerking

Oppervlakken

Download onze brochure

Glasvezelversterkte roosters (GVK-roosters) hebben verschillende oppervlakteafwerkingen, afhankelijk van de specifieke toepassing en vereisten. Hier zijn enkele veelvoorkomende oppervlakteafwerkingen voor GVK-roosters:

  • Glad oppervlak: GVK-roosters kunnen worden geproduceerd met een glad oppervlak, dat esthetisch aantrekkelijk is en gemakkelijk te reinigen. Dit type oppervlak wordt vaak gebruikt in toepassingen waar slipbestendigheid geen cruciale factor is.
  • Gestructureerd bezand-gritted oppervlak: GVK-roosters kunnen worden voorzien van een gestructureerd oppervlak, dat zorgt voor verbeterde antislip-eigenschappen, zelfs in natte of gladde omstandigheden. Het gestructureerde oppervlak kan worden gerealiseerd door reliëfpatronen, noppen of ribbels aan het oppervlak toe te voegen.
  • Concave-gegolfd oppervlak: Sommige GVK-roosters hebben een gegolfd oppervlak, dat extra grip biedt en de antislip-eigenschappen verbetert. Dit type oppervlak wordt vaak gebruikt in toepassingen waar hoge slipweerstand nodig is, zoals loopbruggen, trappen en hellingbanen.
  • Gesloten oppervlak: In sommige gevallen kunnen GVK-roosters worden vervaardigd met een gesloten oppervlak, waarbij de openingen tussen de glasvezelstranden volledig bedekt zijn met een toplaag. Dit type oppervlak wordt gebruikt in toepassingen waarbij een glad en uniform oppervlak vereist is, zoals in de voedingsindustrie of cleanrooms.

Het is belangrijk om de juiste oppervlakteafwerking te kiezen op basis van de specifieke eisen van de toepassing, zoals de vereiste slipweerstand, reinigbaarheid en doorlaatbaarheid. De fabrikant van de GVK-roosters kan specifieke informatie verstrekken over de beschikbare oppervlakteafwerkingen en hun geschiktheid voor verschillende toepassingen.

Standaard hebben onze roosters een concaaf of een bezand loopvlak, beide met een goede antislip werking. Desgewenst kunnen de roosters met een glad oppervlak worden geleverd. De roosters uit voorraad zijn verkrijgbaar in de standaard maaswijdtes 19×19, 38×38 en 50×50. Maatwerk is mogelijk. Bekijk de voorraad.